ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ FROZEN FOOD 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, 12:30-14:00 μμ, Αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων Hall 3

O Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων – Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ) διοργανώνει σεμινάριο για Έλληνες παραγωγούς, στο οποίο θα αναλυθούν οι απαιτούμενοι σταθμοί/προϋποθέσεις, ώστε να είναι επιτυχημένα τα εξαγωγικά πλάνα των επιχειρήσεών τους.

Πέραν της ημερίδας, ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στο περίπτερο του με τους εκθέτες που ενδιαφέρονται για εξαγωγές, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και συνεργασία με το δίκτυο των 5.000 σημείων που εξυπηρετεί στην Ευρώπη. Στο σεμινάριο θα παρέμβουν οι κ.κ.:

  • Αριστοτέλης Καρβέλλας Πρόεδρος ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ

«Εξαγωγικό Μάρκετινγκ»

  • Αναστάσιος Βαρελάς Πρώην πρέσβης της Ελλάδας στη Ν.Ζηλανδία

«Διεθνείς αγορές κρέατος»

  • Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος Fund Manager

«H ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την βοήθεια των ΑΚΕΣ»

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 14:30 – 16.00 μμ, Αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων Hall 3

Η o.mind Creatives με την Optilog Advisory Services διενεργούν από κοινού για πρώτη φορά στον κλάδο μελέτη Καταγραφής και Αποτύπωσης της Υφιστάμενης Κατάστασης και των Προοπτικών του Μέλλοντος για την Λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων.

Υπό την επιμέλεια των περιοδικών Dairy News και Supply Chain & Logistics magazine στο πλαίσιο της 3πλης Έκθεσης, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ένα εξειδικευμένο πάνελ συζήτησης – ομάδα εργασίας, θα κληθεί να αναλύσει τα συμπεράσματα της μελέτης, που θα παρουσιάσουν οι σύμβουλοι της Optilog Advisory Services και θα βολιδοσκοπήσουν τις προοπτικές του μέλλοντος.

  • 1η Έρευνα για την Καταγραφή-Αποτύπωση της Υφιστάμενης Κατάστασης & των Προοπτικών του Μέλλοντος στην Λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων_ Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 14:30 – 16.00 μμ, Αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων Hall 3

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα συζητηθούν τα εξής:

  • Η χαρτογράφιση των βασικών χαρακτηριστικών των εταιριών του κλάδου
  • Το ποσοστό του κόστους logistics που προκύπτει από την υφιστάμενη λειτουργία τους
  • Οι υποδομές και ο εξοπλισμός (π.χ. στόλο οχημάτων) που διαθέτουν
  • Το ποσοστό ανάθεσης διαδικασιών logistics σε τρίτους και τις τάσεις που υπάρχουν
  • Το πλήθος των SKUs και πώς αυτό το διαχείριζονται οι βιομηχανίες του κλάδου σε όρους logistics
  • Το ποσοστό των επιστροφών και πώς τις διαχειρίζονται
  • Οι υπηρεσίες που ζητούν από τους υφιστάμενους συνεργάτες τους (σε επίπεδο logistics) & τι παραπάνω θα ήθελαν
  • Πού θα επενδύσουν την επόμενη τριετία και πώς τα logistics συμπεριλαμβάνονται μέσα στις μελλοντικές δράσεις

Στην ομάδα εργασίας που θα κληθεί να αναλύσει όλα τα παραπάνω στο πάνελ, θα συμμετέχουν τόσο ενεργοί Τυροκόμοι από την Αγορά, όσο και Logistics Managers από μεγάλες μονάδες (ΔΕΛΤΑ, ΚΡΙ-ΚΡΙ). Ερωταπαντήσεις θα θέτει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Dairy News, κ. Θανάσης Αντωνίου.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 10:30 πμ – 12:00 μμ, Αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων Hall 3

Η o.mind Creatives με την Optilog Advisory Services διενεργούν από κοινού για πρώτη φορά στον κλάδο μελέτη Καταγραφής και Αποτύπωσης της Υφιστάμενης Κατάστασης και των Προοπτικών του Μέλλοντος για την Λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στον τομέα Παραγωγής & Εμπορίας Κρέατος.

Υπό την επιμέλεια των περιοδικών Meat Place και Supply Chain & Logistics magazine στο πλαίσιο της 3πλης Έκθεσης, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ένα εξειδικευμένο πάνελ συζήτησης – ομάδα εργασίας, θα κληθεί να αναλύσει τα συμπεράσματα της μελέτης, που θα παρουσιάσουν οι σύμβουλοι της Optilog Advisory Services και θα βολιδοσκοπήσουν τις προοπτικές του μέλλοντος.

  • 1η Έρευνα για την Καταγραφή-Αποτύπωση της Υφιστάμενης Κατάστασης & των Προοπτικών του Μέλλοντος στην Λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στον τομέα Παραγωγής & Εμπορίας Κρέατος _ Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 10:30 πμ – 12:00 μμ_ Αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων Hall 3

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα συζητηθούν τα εξής:

  •  Aνάγκες σε δραστηριότητες logistics που έχουν οι εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας κρεάτων
  •  Το ποσοστό του κόστους logistics που προκύπτει από την υφιστάμενη λειτουργία τους
  •  Τις υποδομές και τον εξοπλισμό (π.χ. στόλο οχημάτων) που διαθέτουν
  •  Τις σκέψεις των εταιριών για επέκταση στην Ελλάδα και στο εξωτερικο και τον ρόλο που θα έχουν οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών logistics
  •  Την άποψή τους περί logistics outsourcing
  •  Τις υπηρεσίες που ζητούν από τους υφιστάμενους συνεργάτες τους (σε επίπεδο logistics)
  •  Πού θα επενδύσουν την επόμενη τριετία και πώς τα logistics συμπεριλαμβάνονται μέσα στις μελλοντικές δράσεις

To πάνελ συζήτησης θα συμπληρώνουν στελέχη από τον χώρο Παραγωγής Κρέατος, logistics managers βιομηχανιών κρέατος (Νίκας, Creta Farms), σύμβουλοι της Optilog Advisory Services και εξειδικευμένα στελέχη στον χώρο της βιομηχανίας κρέατος, όπως ο κ. Νίκος Κασαλιάς.

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤA ΨΥΧΟΜΕΝΑ LOGISTICS   “The Geography of Greece Value Chain”

Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 17:00 – 19:00 μμ, Αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων Hall 3

Η Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics θα παρουσιάσει την 2η Πανελλήνια Έρευνα για τα Ψυχόμενα Logistics, υπό την αιγίδα της ECSLA, και με τη συνεργασία της Grant Thornton, και του ΕΚΕΤΑ σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης προ διετίας 1ης Πανελλήνιας Έρευνας, που είχε παρουσιαστεί στα Logi.C 2016.

Οι ερευνητές της Grant Thornton και του ΕΚΕΤΑ, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου, έχουν συγκεντρώσει μια συνολική εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο, για τον τρόπο λειτουργίας της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας, την οικονομική εικόνα αποτύπωσης του κλάδου, τις προοπτικές ανάπτυξης, τις προκλήσεις για το μέλλον, αλλά και τα στοιχεία που μετατρέπουν την αλυσίδα σε αλυσίδα αξίας.

Τα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν στο κοινό της έκθεσης Frozen Food, σε ένα πάνελ υψηλού επιπέδου με συμμετέχοντες από τις: Grant Thornton, ΕΕΒΨ&L, ΕΚΕΤΑ, αλλά και εκπρόσωπο τόσο της ECSLA, όσο και εταιρειών που ασχολούνται με την εφοδιαστική αλυσίδα στον ευαίσθητο τομέα των τροφίμων.

Την έρευνα θα σχολιάσουν οι :

  • Δρ. Αδάμης Μητσοτάκης (Συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης)
  • Δρ. Γραμμέλης Παναγιώτης ( Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΤΑ/ ΙΔΕΠ)
  • Σοφία Μπλάθρα (Senior Manager\ Συμβουλευτικές Υπηρεσίες).

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 2 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η διοργάνωση της έκθεσης FROZEN FOOD & FOOD LOGISTICS 2018 θα διεξαχθεί παράλληλα με άλλες 2 επαγγελματικές εκθέσεις που αφορούν στα τρόφιμα:

  1. Την 5η διοργάνωση της έκθεσης DAIRY EXPO, η οποία αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση για την Γαλακτοκομία και Τυροκομία στη χώρα μας.
  2. Την 6η διοργάνωση της έκθεσης MEAT & GRILL DAYS, η οποία παρουσιάζει προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, καθώς και εξοπλισμούς βιομηχανιών και εργαστηρίων μεταποίησης και συσκευασίας κρέατος.

Οι 2 αυτές εκθέσεις διοργανώνονται παράλληλα τις ίδιες ημερομηνίες σε διαφορετικές αίθουσες, ενώ η είσοδος των επισκεπτών γίνεται με την ίδια πρόσκληση. Η σημαντική αυτή συνέργεια δίνει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους τους επαγγελματίες να συναναστραφούν και να κάνουν περισσότερες κι αποδοτικότερες επαγγελματικές επαφές με εκθέτες και επισκέπτες.

Σύνδεσμοι Website των εκθέσεων: